sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Taidetta kotiin mittatilaustyönä

Olen pitkään miettinyt taiteen ostamista, kuten blogiani pidempään seuranneet varmaan muistavatkin. Sopivaa teosta sopivaan hintaan ei vain ole tullut vastaan. Myös olkkarin tumma seinä on mietityttänyt ja olen jo pitempään halunnut maalata sen vaaleammaksi. Seinä on kuitenkin pysynyt tummana, koska se on mieheni lempiasia täällä kotona, eikä hän missään nimessä halua siitä luopua. 

Nyt sain kertaheitolla ratkaisun näihin molempiin pulmiin kun teetin meille mittatilauksena ihanan akryylimaalauksen. Tummaa seinää vasten vaalea maalaus korostuu upeasti, se vaalentaa yleisilmettä sopivasti ja koska taulu on juuri meille meidän kotiin tehty, se myös tuntuu siltä. Tietysti vaaleampaakin seinää vasten taulu sopisi aivan yhtä hyvin, mikäli joskus vielä lupa maalaamiseen heltiää. ;)



Taiteilija tämän työn takana on lahjakas tamperelainen kuvataiteilija Virpi Viitala. Tutustuin Virpiin mieheni kautta viitisen vuotta sitten kun he asuivat perheensä kanssa Singaporessa. Vierailimme heillä ja ihastuin joka puolella seiniin nojaileviin valtaviin maalauksiin. Mietin jo silloin, miten saisin Virpin tekemän taulun meille kotiin, mutta välimatkan takia se sitten jäi. Nyt kun kuulin, että Virpi on muuttanut takaisin Suomeen ja maalaa tauluja edelleen, tartuin toimeen.

Kutsuin Virpin perheineen meille eräänä talvi-iltana kyläilemään ja samalla ideoitiin, millainen työ meille voisi sopia. Päädyin neliön muotoon, sillä se toistaa kivasti Hay Tray -pöydän muotoa ja on muutenkin jotenkin tosi miellyttävä muoto, joka löytää helposti paikkansa. Taulu on kooltaan 90x90 cm ja varsin kookas, vaikka näissä kuvissa se näyttää kyllä yllättävän pieneltä. Olen kuitenkin kokoon tyytyväinen, se sopii meidän kodin mittasuhteisiin hyvin.


Virpi käytti akryylimaalauksessa sävyjä, joita meiltä kotoa muutenkin löytyy. Valkoista, vaaleaa ja tummempaa harmaata, taitaa joukossa olla ripaus mustaakin (joka on muuten mulle sisustuksessa tosi mieleinen väri, en voisi kuvitella meidän kotia ilman mustia asioita). Meille tärkeä elementti meri kuohuineen on vahvasti läsnä, työn nimi onkin Merellä. Valoa vasten pinnassa näkyy pientä, kaunista hopeanhohdetta. Aivan hurmaava taulu kertakaikkiaan.


Kuten näistä kuvista näkyy, taulu nojailee vielä tv-tasoon odotellen lopullista paikkaansa. Tarkoitus on siis kyllä kiinnittää se kunnolla seinään. Olen jo jonkin aikaa haaveillut leveämmästä tv-tasosta, tämä Ikean Bestå-kokonaisuus on meidän edellisen kodin mittojen mukaan hankittu ja mielestäni vähän liian pieni. Etenkin nyt kun taulukin pitäisi tilaan sijoittaa! Taulu saa nyt nojailla sen aikaa, että päätämme, mitä tv-tason kanssa tehdään, toisaalta kun tämä nykyinenkin on ihan toimiva.


Taulu on niin ihana, kaunis ja meidän näköinen, etten voisi toivoa yhtään enempää. Suuri kiitos Virpille! Mitäs mieltä te olette tulokkaasta?

P.S. Virpin töihin voi tutustua:

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Tiitiäinen & Tyllerö - uusi lasten lifestyle-liike Porissa ja netissä

Olen kirjoittanut blogia kohta jo viisi vuotta ja ehdottomasti antoisinta tänä aikana on ollut tutustua samanhenkisiin muihin bloggaajiin ja ystävystyä heidän kanssaan. Yksi pitkäaikaisimmista lukijoistani ja tärkeimmistä blogikavereistani on Maija, jonka Style:Casual-blogia aloin seurata jo vuosia sitten. 

Maijan blogi on nyt ymmärrettävästi päivittynyt melko harvakseltaan, sillä energinen nainen ryhtyi yrittäjäksi ja perusti yhdessä opiskelukaverinsa Jaanan kanssa Poriin, Isokarhuun lasten ikioman lifestyle-liikkeen Tiitiäisen & Tyllerön. Myymälä avasi ovensa ystävänpäivänä 14.2. eli tasan kuukausi sitten. En itse päässyt avajaishulinoihin mukaan, sillä olimme juuri silloin Kuusamon reissussa, mutta onneksi pääsin piipahtamaan ihanassa, uudessa putiikissa myöhemmin.


Tiitiäinen & Tyllerö on jotain aivan uutta Porissa.  Myymälä yhdistää second hand -puolen ja uudet tuotteet mutkattomaksi kokonaisuudeksi. Tarjolla on vaatetta, asustetta, sisustustavaraa, juhlatarvikkeita ja paljon lahjaideoita.


Liikkeemme valikoima koostuu lastenhuoneen sisustustarvikkeista, kotimaisista lastenvaatteista ja -tarvikkeista sekä valikoiduista, laadukkaista käytetyistä lastenvaatteista. Seuraamme aktiivisesti trendejä Suomessa ja maailmalla, sillä haluamme asiakkaiden löytävän meiltä tuotteita, joita ei muualta Satakunnasta saa. Tavoitteenamme on Satakunnan raikkain ja modernein lasten lifestyle-liike.


Tiitiäiseen & Tylleröön voi siis viedä oman lapsen pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä myyntiin - eikä kirppispöydän siivoamisesta tarvitse murehtia, sillä putiikin henkilökunta hoitaa esillepanon ja siivoilut. Kuulostaa ihanan helpolta myyjälle, mutta sitä se on myös ostajalle, sillä second hand -vaatteet on lajiteltu kauniisti kokojen mukaan. 

Itse en ole mikään kirppistelijä, vaikka innokkaasti kierrätänkin lastenvaatteita ystävien ja sukulaisten kesken. Kirppisten kiertäminen ei tunnu sopivan aikatauluihin ja nettikirpparit ovat hiukan työläitä. Pari hyvää löytöä on FB-ryhmistä tullut tehtyä, mutta vähintään saman verran kohdalle on osunut myös pettymyksiä. Uskon, että kaltaiseni kiireiset äidit, jotka arvostavat kierrättämistä, mutta kirppiskärpänen ei ole puraissut, ovat juuri oivaa kohderyhnää Tiitiäisen & Tyllerön tyyliselle second hand-kaupalle. Lisää second hand-puolesta ja eri vaihtoehdoista myyjille voit lukea täältä.


Uuden tavaran puolelta Tiitiäinen & Tyllerö tarjoaa paljon kivaa ja tosi trendikästä valikoimaa. Oot niin ihana -vauvakirja on täydellinen lahjaidea varmasti jokaiselle perheenlisäystä odottavalle ja hauskat light boxit ovat suosittuja niin lastenhuoneiden kuin muiden tilojen sisustuksessa ja juhlarekvisiittana.


Soma Originalin Suomessa valmistetut, käsin tehdyt nahkarukkaset pitävät pienet ja vähän isommatkin kädet lämpöisinä talvipakkasilla.


Lifefactoryn suositut tutti- ja juomapullot ihanissa, herkullisissa väreissä. <3


Hauskan näköiset ja sisustukseenkin sopivat Happy Mat -alustat sopivat ruokailuun tai vaikka askarteluun. Silikonien alusta korvaa takavasemmalle sinkoilevan irrallisen lautasen ja sen voi vieläpä pestä koneessa. Anteeksi, mutta missä tämä keksintö oli silloin kuin meidän pikku-T opetteli syömään ihan itte?

Maijalle ja Jaanalle ekologisuus, luonnollisuus, turvallisuus ja lähituotanto ovat lähellä sydäntä. Niinpä valikoimissa on mm. myrkyttömiä ByPinja's imetyskoruja ja turvallisia lasten kynsilakkoja. Itse ihastuin näihin yllä olevassa kuvassa näkyviin värikkäisiin ja tosi laadukkaan oloisiin trikoovaatteisiin, jotka ovat porilaisen Vempulan mallistoa.


Mielenkiintoinen uusi tuttavuus itselleni oli Nature ZOO sympaattisine vaunuleluineen. Tuotteet valmistetaan Kiinassa. Valmistajina ovat äidit, jotka haluavat olla lastensa kanssa kotona tai naiset, jotka ovat jääneet työkyvyttömiksi, mutta tarvitsevat ansiota elättääkseen perhettään. Naiset koulutetaan tehtävään NatureZOOn omassa virkkausopistossa ja heille maksetaan työstä Fair Traden mukaista palkkaa.

Ja sitten se paras osio meille kauempana asuville (meinasin kirjoittaa ei-satakuntalaisille, mutta en mä voi kirjoittaa niin, kyllä se sydän siellä kotiseuduilla sen verran edelleen on): Tiitiäisellä & Tylleröllä ON myös verkkokauppa www.sitruunat.fi, josta saa näitä ihanuuksia ja paljon muuta. Itse testasin jo kerran ja toimitus oli tosi nopea sekä tuotteet oli pakattu raikkaan kauniisti.

Maija lupasi, että saan tarjota teille blogini lukijoille pienen extra-yllätyksen, mistä olen tosi iloinen. Koodilla zubimaalis saat tilaukseesi ilmaiset postikulut maaliskuun loppuun asti. Toivottavasti innostutte tutustumaan ja tilaamaan.

Paljon onnea ja menestystä Maijalle, Jaanalle ja uudelle lasten lifestyle-liikkeelle!

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Helppo ja herkullinen vegaaninen suklaakakku

No niin, tunnustetaan se nyt ihan alkuun. En ole mikään taitava leipuri. Tähän kun vielä lisätään kananmuna-allerginen lapsi, niin voitte varmaan kuvitella kaikki ne lässähtäneet leipomukset ja kumiset kakkupohjat. Olihan mulla aikaisemmin muutama hyvä ja toimiva bravuuriresepti äidin perintönä, mutta munattomana en ole niitä saanut onnistumaan.

Jonkin aikaa sitten suklaakakun himo vain kasvoi liian korkeaksi ja pakkohan se oli kokeilla, sillä kaupan valmiissa suklaakakuissa on aina kananmunaa. Löysin tarpeeksi helpolta vaikuttavan reseptin Minishow-blogista ja päätin kokeilla. Ja siitä tuli (hieman soveltaen) mun uusi bravuuri!


Ohje on tosi helppo ja sopiva lapsen kanssa yhdessä leipomiseen. Innokas apurini paitsi sekoitti, vatkasi ja maisteli (pitäähän sitä laatua valvoa), myös koristeli kakun boheemin rennolla otteella keväisiä sinisen ja vihreän sävyjä hyödyntäen. Kuvausaikaankin sattui sopivasti olemaan ihana sininen hetki.


Ohje on itse asiassa munattomuuden lisäksi täysin vegaaninen eli maidoton myös. Olen kyllä käyttänyt tässä välillä voita, mutta tosiaan saa ihan maidottomana vaihtoehtonakin toimivan.

Helppo ja herkullinen vegaaninen suklaakakku

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia
2 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja kiehuva vesi. 
Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 30 minuuttia.

Kreemi

100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 rkl hilloa (esim. vadelma)

Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa margariini vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon hillo. 

Tämän kreemin voisi levittää halkaistun kakkupohjan väliin, mutta minä olen oikonut ja laittanut sen suoraan kakkupohjan päälle, toisen kuorrutteen alle. Toimii niinkin!

Kuorrute

3 rkl maidotonta margariinia
3 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
200-250g tomusokeria

Keitä kahvi, sulata margariini ja sekoita kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa. Levitä jäähtyneen kakkupohjan ja kreemin päälle. Jäähdytä hyvin (yön yli jääkaapissa toimii loistavasti).

Ihanan mehevää, makeaa, suklaista ja herkullista.   


sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Eukalyptuskranssi saunassa

Viime jouluna kaikilla sisustusfriikeillä oli kranssi ja tosi monilla nimenomaan eukalyptuskranssi. Omakin sellainen piti saada, ostin sen tyylikkäästä ja inspiroivasta Kukkakauppa Mehitähdestä. (Jos ette ole siellä käyneet, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan! Samoissa tiloissa toimii upea Sisustus ID ja Kitzen-keittiöt, joten inspis modernin tyylin ystäville on todellakin taattu.)

Kaiken jouluisen kranssifiilistelyn jälkeen alkoi jälleen konmaritus ja siivousintoilu ja nyt ollaan jo ihan muissa fiiliksissä. Trendikkäät sisustavat viherkasveilla edelleen ja koristelevat eukalyptuksenoksilla leikkokukkakimppunsa, mutta yhtään kranssikuvaa en ole nähnyt somesisustajien ihmeellisessä maailmassa kahteen kuukauteen.

Minne kranssit ovat hävinneet? Paljastakaa nyt!


Omani kuivui tosi kauniisti ja väri haalistui tyylikkään harmahtavaksi, mutta se ei kuitenkaan varissut yhtään. Jostain keksin viedä sen saunaan. Ja se oli todella hyvä idea! Eukalyptuskranssi on viihtynyt saunassa mainiosti. Mitään varisemista ei ole edelleenkään havaittavissa ja saunan ollessa lämpimänä tuoksu on aivan ihana. Tulee mieleen juhannussauna koivuntuoksuineen. Kylmässä saunassa en tuoksua huomaa, mutta lämmön ja kosteuden vaikutuksesta se jaksaa tulla esiin kerta toisensa jälkeen. Ja onhan se tosi kauniskin!

Tänään pojat olivat laittaneet saunan päälle sillä aikaa kun olin jumpassa ja jo kotiovelle asti tuli ihana eukalyptuksen tuoksu, joka houkutteli pehmeisiin löylyihin.

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Arjen harmauden hurmosta

Heippa ja oikein hyvää maaliskuuta! Nyt on hei virallisesti kevät. Tosi harmaissa tunnelmissa on kyllä tämä maaliskuu aloitettu, loska lotisee ja pilvet tuntuvat roikkuvan suunnilleen pään korkeudella. Voisi kuvitella, että tällaisena päivänä olisi ihanaa imeä väriterapiaa, mutta ei. Olen ihan harmaan hurmoksessa kotonakin.


Koska yksikään vuodenajan vaihdos ei tunnu miltään ilman uutta tyynynpäällistä, niin tietysti yksi sellainen on hankittu. Heittäydyin villiksi ja hommasin harmaan. Tämä löytyi ihan Prismasta ja on ihanan pehmoista puuvillaa! Samaan sarjaan kuului myös nätti torkkupeitto, mutta sitä en vielä pystynyt perustelemaan itselleni. Torkkupeittoja on muutenkin ihan liikaa. (Sen sijaan tyynynpäälliselle oli aito ja perusteltu tarve, sovitaanko näin?) Näitä sai kyllä myös kauniin tummansinisenä, mutta hetken harkinnan jälkeen oma valinta oli kyllä helppo - harmaata sen olla pitää, jälleen kerran.


Uskon, että harmaa on monelle muullekin kuin minulle aika turvallinen väri. Tarvitseeko sen arjen harmauden tarkoittaa lopulta negatiivisia asioita? Minä olen ainakin sellainen arkityyppi, jolle harmaat päivät merkitsevät jotain tuttua, turvallista, tavallista ja lohdullistakin. Eihän sitä kukaan jaksaisi, jos koskaan värit eivät räiskyisi ja pääsisi juhlimaan kunnolla, mutta välillä harmaus on ihan OK. Tänään oli juuri sellainen peruspäivä. Oli vaikea päästä sängystä ylös, mutta aamu oli ihan mukava, sitten perus työpäivä, lounaaksi tavallisia jauhelihapihvejä, tavallinen juoksulenkki, kotitöitä ja sisällä touhuamista lapsen kanssa. Ja nyt istuskelen kirjoittelemassa tätä postausta kietoutuneena tietysti harmaaseen, pehmoiseen neuletakkiin. Aion kömpiä aikaisin nukkumaan ja houkutella miehen tekemään samoin. Ehkä huomenna jotain muuta, mutta nyt on hyvä näin.

Miten teidän maaliskuu starttasi? 

P.S. Harmaudesta huolimatta olen ihan superinnoissani yhdestä sisustusprojektista, josta kuulette takuulla pian lisää. Olen nimittäin tilannut meille taulun! Siitä tulee aika iso ja paikaksi on kaavailtu olohuoneen paraatipaikkaa, tummaa telkkariseinää. Taulun maalaa tilaustyönä Virpi Viitala. Saatoin ehkä esittää jotain harmaan sävyjä toiveeksi sinnekin. ;) Jännittävä ja kutkuttava projekti, odotan lopputulosta todella malttamattomana.