torstai 27. elokuuta 2015

Syksyn ihanimmat sisustusuutuudet

Elokuu on sisustusfriikille ihanaa (ja ihanan kamalaa) aikaa. Uuutuksia lanseerataan joka merkiltä ja tietysti niiden myötä iskee himo laittaa omaakin kotia uuteen uskoon. Vaikka olen itse klassikoiden perään ja trendien suhteen jopa hyvinkin hitaasti lämpeävää sorttia, niin löysin kyllä varsin helposti suosikkibrändeiltäni kaikenlaista uutta ja ihanaa. Nyt siis kurkistus niihin.


Kollaasin tuotteet ovat Finnish Design Shopista, joka on yksi suosikkisivustoistani. Tuotteista on hyvät kuvat, ne ovat helposti löydettävissä ja uutuudet selkeästi esillä. Olen muutamia tilauksiakin FDS:ltä tehnyt ja kaikki on sujunut tosi hyvin.

Poimin FDS:n uutuuksista &Tradition Copenhagen -riippuvalaisimen, jota on saatavilla kahdessa koossa. Tykkään ihan hurjasti, harmi ettei meillä oikein ole juuri nyt tällaiselle paikkaa... Valaisin päästää valoa myös ylöspäin, mikä on aina plussaa. Tässä valaisimessa on onnistuneesti yhdistelty klassisia ja moderneja elementtejä.

Marimekon uutuuskuosi Kullervo on ihastutti jo heinäkuussa kun näin ensimmäiset uutuudet Porissa Casa Ratsulan näyteikkunassa. Olen ehtinyt hankkia Kullervoa kotiinkin, edellisessä postauksessa uusi esiliinani keittiössä vilahtikin, hankin sen parisen viikkoa sitten Sokokselta. Mielestäni tämä kuosi on parhaimmillaan juuri keittiössä ja mallistosta löytyykin patalappuja, patakintaita ynnä muuta. Niiden uusiminen on kiva tapa päivittää keittiön ilmettä edullisesti.

Mustavalkoisuus pitää pintansa ja näyttää aina raikkaalta. Olen ihastunut mustavalkoisiin tyynynpäällisiin uuden sohvan myötä - vanha beige sohva kaipasi seurakseen aina murretumpia värejä, mutta nyt puhdas valkoinenkin pääsee oikeuksiinsa. Lisäksi ihan yksinkertaisesti isompi sohva kaipaa vähän enemmän tyynyjä somisteekseen. Floorboards-tyyny Haylta olisi mieluinen lisä sohvalleni.

Ja vielä lisää lamppuja, ah niitä ihanuuksia. Menun Peek -pöytävalaisin on aivan ihana! Tämä sopisi vaikka pienen koululaisen työpöydän nurkalle.



Sitten mattoihin. Ikealta on tulossa ihan mielettömiä uutuuksia syksyyn. Minulla on tähän asti varsin hyviä kokemuksia Ikean mattojen laadusta ja odotankin uutuuksia ihan kieli pitkällä. Näiden pitäisi tulla myyntiin lokakuussa. Bongasin kuvan alun perin Bambula-blogista ja ihana Naku (Kiitos!) vielä selvitti minulle, että divaanin alla näkyvää epäsymmetrisen raidallista Ristinge-mattoa saa koossa 200x300 kohtuulliseen hintaan 199,-. Jeejee, minut löytää tätä metsästämästä siis piakkoin, Iksussa tavataan.


Matot ovat tällä hetkellä kuumaa kamaa sisustusmaailmassa ja myös kotimainen Forme on tuonut syksyyn hienoja uutuuksia. Muotoilija ja bloggaaja Molla Mills on suunnitellut sarjan uusia, graafisia mattoja. Poimin tähän nyt tyylikästä mustavalkoista, mutta vilahtaa tuolla ihanaa keltaistakin. Puuvilla on mattomateriaalina kivan ajaton ja luonnollinen. Meillä on ennestään yksi Formen matto (pyöreä olkkarin matto) ja se on todella ihana! Muilta valmistajilta löytyykin sitten monta puuvillamattoa lisää...


Sitten vähän pehmeämmälle osastolle. Siinä missä monet muut brändit ovat tuoneet graafisuutta lisää mallistoihinsa, on Ferm Living tehnyt päinvastaisen tempun. Heiltä toki edelleenkin löytyy mustavalkoista, mutta uutuudet ovat ihanan pehmeitä ja utuisia. Huomioni kiinnittyi etenkin ikkunoiden välissä näkyvään Art Deco -henkiseen seinäkoristeeseen, todella kiva ja ilmava vaihtoehto taululle. Lisäksi kukkateline on todella kaunis! Niin ja siis kaikki muukin tässä kuvassa, uutuuksiin voi tutustua tarkemmin täällä.


House Doctor on yksi suosikkibrändeistäni, jolla on aina kivaa uutta. Uutuuksia on tänä syksynäkin ihan valtava määrä, niitä voi kurkkia tarkemmin täältä. Poimin uutuuksista tyylikkäät säilytysrasiat sekä mapit, tuollaisen rasianhan ehdin jo meillekin ostaa ja tykkään hurjasti. Lisäksi meiltä löytyy ennestään raidallinen canvas-kori, jossa säilytetään pikkuautoja olkkarissa. Nyt samaa raitakuosia saa näköjään myös reppuna, aivan ihana! Ja vaikka raidat ovat in nyt, aina ja ikuisesti, niin oli vielä pakko napata kollaasiin mukaan säilytyskori uudessa, hieman pehmeämmän graafisessa pallokuosissa. Sekin on todella hieno.


Lopuksi vielä hyviä uutisia Lundialta, joka on onnistunut tekemään itsestään upealla tavalla taas trendikkään ja salonkikelpoisen. Lapsuudenkodissani oli paljon Lundiaa (kuten varmasti monella muullakin) ja uskon, etten ole ainut kolmekymppinen, joka vielä kymmenisen vuotta sitten ajatteli, ettei omaan kotiin tule ikinä mitään tältä "mummomerkiltä". Noh, ajat ovat muuttuneet, brändäys onnistunut ja nyt himoitsen Lundialta vaikka mitä! Himotusta ei yhtään vähennä se, että Classic-sarjaan saa nykyään ovia missä tahansa Tikkurilan värikartan sävyssä. Eikä se, että Lundian tuotteet ovat aidosti suomalaisia ja edustavat kestävää, ajatonta, eettistä ja ikimodernia elämäntyyliä. Kuva lainattu täältä.

Löysitkö uutuuspoiminnoistani jotain kivaa? 

P.S. Pidän jonkinasteisena saavutuksena sitä, etten poiminut uutuuksien listalle ainuttakaan tuolia. Ja vain kaksi valaisinta.

6 kommenttia:

  1. Oi kiitos kiitos tästä vinkistä! Minä niin lähden metsästämään tuon IKEAn maton, noin isoa kun ei tahdo kohtuuhintaan löytää mistään. Pitää vaan toivoa, että on enemmän puhtaanvalkoinen tuo pohja kuin luonnonvalkoinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, jos minusta oli apua. Tuo matto vaikuttaa kyllä kuvien perusteella ihan täydelliseltä, tykkään siitä, että raidat menevät epäsymmetrisesti. Valkoisen sävystä en kyllä osaa sanoa, mutta yleensä Ikealla on ollut enemmän luonnonvalkoiseen taittavaa...

      Poista
  2. Onpa kauniita säilytysrasioita! Pöytälamppu on myös aika kiva. Syksy on tosiaan kodin entraamisen aikaa. Kesällä jo vähän makuuhuonetta tuunailin ja nyt sitten kirpparille tavaraa kiertoon ja sen jälkeen mietintään tarvitaanko jotain uutta vai ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä erittäin hyvä tyyli, että ensin vie vanhaa pois ja sitten miettii, tarvitaanko uutta. Mulla on ollut taipumusta toimia vähän päinvastoin.

      Poista
  3. Syksyksi tulee kyllä aina niin paljon kaikkea ihanaa! Matot taitaa olla nyt aika kova juttu sisustamisessa, kiva kun niitä on tarjolla paljon ja erilaisia - jopa värillisiäkin vaihteeksi. Kevyet villamatot ovat kyllä kiitollisia hoitaa ja mukavan luonnollisen oloisia. Tuo Ikean raitamatto näyttää tosi kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Anne. :) Joo, matot ovat selvästikin nyt kova juttu, koska valikoimaa tulee koko ajan enemmän. Varmasti jokaiseen tilaan löytyy sopiva vaihtoehto, ei tarvitse tyytyä yksiväriseen perusmattoon, jos ei halua. En tiedä, onko tuo Ikean matto villaa, mutta siltä se vähän näyttäisi.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!