perjantai 8. toukokuuta 2015

Basilikapuu


Kauppareissulta tarttui mukaan basilikapuu, joka tuoksuu aivan ihanalle ja lisäksi ulkonäkö iskee minimalistisen tyylin rakastajan makuhermoon. Muutenkin basilika on jotenkin aina ollut mun mielestä järjettömän kaunis kasvi, mutta tämä se vasta onkin. Tästä on kiva nyppiä pikkuruisia lehtiä vaikkapa pastaruokiin, itse asiassa tämä lehtien pieni koko on superkätsy. Ajattelin, että josko tästä ilmat (lähinnä yölämpötilat) kohta lämpenisivät, niin pääsisin istuttamaan yrttejä hieman ulos, tämän myös. Ostin pari sellaista kasvatussäkkiä, joiden avulla ajattelin yrittää. Mullahan on tuo multapeukalo ihan keskellä kämmentä.

Nyt herättämään minimies ja kohti päiväkotia. Siellä onkin äideille tänään special-juttua, pääsen nauttimaan aamupalasta ja lapset ovat kuulemma leiponeetkin. Myös kortteja ja lahjoja on askarreltu, ne tuotiin kotiin jostain syystä jo aiemmin. Äitienpäivälahja-asia oli liian suuri salaisuus pienen pojan pidettäväksi ja se paljastettiin minulle jo keskiviikkona. Poika oli kuulemma luvannut, että jaksaa pitää salaisuuden, mutta todellisuus osoittautuikin tarua vaikeammaksi. No, minä totesin liikutuksen kyynel silmässä, että "äiti ilahtui kyllä nyt ihan kauheasti" ja lapsi oli riemuissaan. "Iskääää, äiti ilahtui!" Eikös sen just noin pidä mennäkin?

Me ollaan suuntaamassa reissuun tänään, mutta tarkoitus olisi olla äitienpäivänä taas jo kotosalla oman perheen kesken. Ihanaa viikonloppua ja onnea kaikille äideille!

8 kommenttia:

  1. Ah, basilika tuoksuu taivaallisen hyvälle! Onko tuollaiset puutkin syötäväksi kelpaavaa vai vaan koristeeksi? Ja salaisuuksien pitäminen on vaikeaa. Musta tuntuu, että melkeinpä useammin olen saanut kortit etukäteen kuin oikeana päivänä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan syötäväksi kelpaavaa on! :) Varmasti lapsille on aika vaikeaa pitää noin isoja salaisuuksia, onneksi ne kortit ja kukat ilahduttavat yhtä paljon "vääränäkin" päivänä.

      Poista
  2. Basilikapuu!! No todellakin! Haluu!! :) Ja hei miten ihana, että T:n päiväkodissa on noin ihania äitienpäiväjuttuja! <3 Suloista! Meillä kuulema äiti saa tänään kahvin, kun hakee muksun hoidosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. T:llä on kyllä aivan mahtava päiväkoti ja äitienpäivän aamupalakin oli tosi ihana, kakut leivottu ja kaikki. Lapset siis itse leiponeet.

      Poista
  3. Oi, en edes tiennyt että basilikapuuta on olemassa! Rakastan basilikan tuoksua... Ja puu käy nätisti teidän keittiöön/ruokatilaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mäkään tiennyt, tämä on kyllä tosi kivan näköinen ja tuoksuu ihanalta.

      Poista
  4. Ah, onpa kaunis puu - sopisi kyllä meidänkin keittiöön. Tuoreet yrtit tuovat ihanan tuoksun kotiin. Meilläkin on aina vähintään basilikaa ja persiljaa.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!