perjantai 14. kesäkuuta 2013

Petite style blogs

Kuten olen kertonut aiemminkin, niin olen aika pienikokoinen (ainakin suomalaiseksi naiseksi). Mittaa minulla on huikeat 155 senttimetriä ja käytän useimmissa vaatteissa kokoa XS tai 32. Farkkujen tuumakoko on 24 tai 25 vyötäröltä ja lahkeen mitta 30 tuumaa. Sopivia vaatteita on nykyään melko helppo löytää Suomestakin ja monista nettikaupoista saa jopa alle 160-senttisille suunniteltuja petite-mallistoja. Kuitenkin jatkuvasti törmään siihen, että paitojen kaula-aukot ovat liian avaria, hameenhelmat liian pitkiä, housujen mittasuhteet kärsivät lyhennyksestä, sopivan mittaisia vöitä on hankala löytää, alusvaatteiden ja bikinien ostaminen tuottaa päänvaivaa, suurikokoiset laukut ja huivit näyttävät helposti koomisilta päälläni jne... Vaatteiden mittasuhteita ja asuja miettiessä onkin ollut itselleni hyödyllistä seurata paria ihanaa pienikokoisten naisten ylläpitämää blogia, jotka ajattelin teillekin nyt jakaa.

1. extrapetite.com

Extrapetite-blogin Jean on noin 150-senttinen nainen, joka pukeutuu aivan ihanasti! Hän ei kelpuuta mitään vähän sinne päin -vaatetta vaan jokainen vaatekappale räätälöidään istumaan tälle kaunottarelle täydellisesti. Blogista saa paljon yhdistely- ja shoppailuvinkkejä sekä myös vaatteiden muokkausideoita. Jean käyttää paljon hameita ja mekkoja, mutta blogista löytyy myös housuasuja ihan mukavasti. Myös lastenvaateosastojen löytöjä näkee tämän hienostuneen bloggaajan yllä silloin tällöin.

kuvat lainattu / extrapetite.com
 2. Stylishpetite.com

Stylish petite -blogin Annie on myöskin noin 150-senttinen kaunotar, jolla on minun silmääni miellyttävä klassisen varma tyyli. Hänkin pukeutuu erittäin kauniisti istuviin vaatteisiin ja korostaa kaunista siroa vartaloaan mielellään kellohelmaisilla lyhyillä hameilla, istuvilla jakuilla ja siroilla vöillä. Blogin kuvat ovat aina todella kauniita ja valoisia.

kuvat lainattu / stylishpetite.com

Sekä Jean että Annie luottavat raitoihin, klassisiin väriyhdistelmiin, niukkalinjaisiin jakkuihin - ja luonnollisesti korollisiin kenkiin. Heidän asuissaan ei nähdä jättisuuria asusteita vaan korut ja laukut on mitoitettu siroille leideille sopiviksi. Kunpa vain pääsisin näiden naisten stailattavaksi... Tosi inspiroivia blogeja ja ihania tyylejä, joista saan kyllä itselleni ideoita pukeutumiseen, vaikka ihan suoraan tällaisten asujen kopioiminen ei ehkä suomalaiseen ilmastoon saati kotiäidin elämään sovikaan. Ja arvatkaapas paljonko mua harmittaa, että olen mennyt hävittämään lukioaikaisen superniukkalinjaisen farkkutakkini kun katson tuota Stylishpetiten ihanaa pitsihameasua?


Onko siellä ruudun takana muita petite ladyja?
Entä osaatteko vinkata suomalaisesta vastaavasta tyyliblogista?

4 kommenttia:

  1. Täällä on pituutta huikeat 152 cm, mutta muutoin en ole kovin siro vaan lähinnä pyöreä. Vaatteiden hankkiminen tuntuu välillä työläältä, kun esimerkiksi pituutta ei tarvitsisi olla paljon, mutta aavistuksen enemmän kuitenkin leveyttä. Siksi esimerkiksi lastenosasto ei käy mulle lainkaan. Olisi kiva, jos olisi blogi, jossa vaatteita esittelisi lyhyt JA pyöreä ihminen. Nuo sun bongaamat bloggaajat ovat kauttaaltaan siroja, samoin kuin sä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, en minäkään löydä lastenosastolta sopivia, vaikka en tosiaankaan ole kovin kurvikas. Olis kyllä tosi kiva, jos noita maailmalla yleisiä petite-mallistoja saisi myös Suomesta! Niissähän löytyy kokoja niin sirommille kuin pyöreämmillekin, mutta mitoituksessa on lähdetty siitä, että vaate sopii alle 160-senttiselle henkilölle.

      Osaisikohan joku lukijoista vinkata tuollaisesta sun kaipaamasta blogista...?

      Poista
  2. Täällä kanssa yksi pieni. Pakko kommentoida vaikka näenkin, että tämä on vanha postaus.
    Mulla pituutta 147 cm. Tuttuja ongelmia useat mainitsemistasi. Mekon helmat pitkiä, samoin housun lahkeet. Kaula-aukot avaria ja vöitä en meinaa löytää millään. Saappaanvarret lörpöttää ja korkokenkien osto pieneen jalkaan on tuskaa. Olen tehnyt omaan blogiini postauksiakin näistä aiheista.

    Mukavaa aina huomata ettei näiden ongelmien kanssa painikaan yksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kun kommentoit tähän postaukseen, vaikka onkin jo vanhaa kamaa. Ja tosi harmi meille, ettei Suomessa myydä petite-mallistoja, joita tuolla maailmalla aika paljon on.

      Mulla on suunnitelmissa tehdä työasuviikko-postaus tässä lähiaikoina, joten vähän tähän aiheeseen palaillaan.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!