maanantai 11. helmikuuta 2013

Sisustusideoita Raumalta

Heippa ja lumista maanantaita kaikille, toivottavasti teillä oli mukava viikonvaihde! Itselläni oli ihan huippu sellainen - pääsin viettämään siskoni ja hyvän ystäväni kanssa tyttöjen aikaa Raumalle. Me tytöt olemme kotoisin samoilta seuduilta, mutta elämä on kuljettanut meidät kaikki eri kaupunkeihin - Tampereelle, Vaasaan, Raumalle. Niinpä meillä on jo useamman vuoden ajan ollut tapana treffata tyttöjen viikonlopun merkeissä aina vuorotellen toistemme kaupungeissa, välillä ollaan repäisty ja lähdetty oikein Helsinkiinkin saakka. Viikonloppumme sujuvat aina suunnilleen samalla kaavalla. Ensin shoppaillaan ja käydään lounaalla, sitten lähdetään liikkumaan (tällä kertaa käytiin zumbassa) ja illalla sitten keskitytään hyvään ruokaan ja juomaan sekä tietysti aamulla kunnon hitaaseen aamupalaan. :)

Vanha Rauma on erinomainen päiväretkikohde shoppailijalle - etenkin sisustuksesta kiinnostuneelle sellaiselle. Niinpä tämä postaukseni keskittyykin nyt siihen puoleen päivästämme. Kuvasaldo nyt ei päätä huimaa, kuvia on valitettavasti vain muutamasta liikkeestä, mutta tästä saatte ainakin pientä pintaraapaisua siihen, miten ihania juttuja Raumalla on tarjota sisustuksesta kiinnostuneille. Itse en edes ostanut kotiin tällä kertaa mitään, mutta silti kierros oli todella antoisa ja haavelista kasvoi.


Hannas on upea sisustusliike, jonka esillepanoista vanhassa kivitalossa todella inspiroituu. Hannasin laadukkaisiin merkkeihin kuuluvat muun muassa Muuto, Alessi, Magis, Pappelina ja Tine K - kaikki lehdistä ja blogeista hyvin tuttuja, mutta sellaisia merkkejä, joita ei Tampereella kovin monessa paikassa myydä. Pääsinkin näkemään viimein livenä laajan valikoiman mielenkiintoisia tuotteita. 

Kyllä sisustushankinnoissa on tosiaan tärkeää nähdä tuotteet ja päästä hypistelemään niitä, koska tuli taas todettua, että monet blogeista hyvinkin tutut ja haaveilemani tuotteet eivät vastanneet ollenkaan odotuksiani - joistain tuli sellainen fiilis, että ei ehkä tuo nyt sittenkään ole ihan mun juttu ja joistakin taas sain haaveisiini vahvistusta. Esimerkiksi tuo alla näkyvä Muuton Leaf-valaisin oli aivan mainio, mutta Myy taas jätti jotenkin kylmäksi tällä kertaa. Muuton pinnatuolitkin olivat livenä jotenkin paljon heppoisemmat kuin olin odottanut. Restore-korin hankinnan olin melkein jo unohtanut, koska tuntui, että eihän nyt lähemmäs satasta kukaan (tai ainakaan minä) maksa huopakorista... kunnes näin sen luonnossa ja oikeasti, sehän on niin jämäkkä ja tyylikäs, ihan pakko saada!! 
 
 
Alla näkyvä pyöreä pöytä oli tosi hieno, ihastuttiin siihen kaikki kolme. Hannasilla on muuten myös verkkokauppa, kätevä meille kauempana Raumalta asuville. Huh, tuolla ihanuuksien keskellä huokaillen olisin voinut viettää varmasti vaikka koko päivän!


Rauman vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, joka on todella viihtyisä paikka ihan vain pelkkään kiertelyyn ja fiilistelyyn. Pieniä putiikkeja on laidasta laitaan, keskittyen sisustukseen, lahjatavaroihin ja pukeutumiseen. Yhdessä päivässä ehtii kierrellä mukavan verkkaiseen tahtiin kaikki kiinnostavat putiikit läpi ja lisäksi nauttia kiireettömästi kahvittelusta ja hyvästä ruuasta. Itse olen vieläpä aina saanut Raumalla oikein mutkatonta ja ystävällistä palvelua.

Shoppailuseuralaiseni eli ihanat naiset Raumalla

Yksi Rauman monipuolisimmista ja kiinnostavimmista sisustusliikkeistä on mielestäni Sisustustalo Kodinonni, jonka brändivalikoimasta löytyy muun muassa Linum, Artek, Muurame, Woodnotes ja HT Collection. Hyvä palvelu, kauniit esillepanot ja mikä mukavinta, tuotteita löytyy samasta paikasta niin moderniin ja pelkistettyyn kuin runsaampaan ja romanttiseenkin makuun. Raumalaiset tuntuvat hallitsevan muutenkin putiikeissaan tämän tyylien sekoittelun - jotenkin omaankin kotiin on helpompi hakea inspiraatiota kun liikkeen tyyli ei ole tarkasti rajattu.

Tästä myymälästä löytyi uusi unelmavalaisin tälle lamppufriikille...


... nimittäin tuo ihanan linjakas musta led-lattiavalaisin (joka on saatavana myös valkoisena). Eikö ole mieletön? Googletin vielä vähän lisäinfoa ja kyseessä on ruotsalaisen valmistajan Belidin uutuus Arc. Tuon valaisimen hinta on 305 euroa, joten hieman joutuu nyt vielä pohtimaan ennen kuin haavetta lähtee toteuttamaan. Näytin kuvaa kotona miehelle ja hänkin tykästyi, kuulemma niitä saisi olla juuri tuolla tavalla kaksi vastakkain tilassa. Ehkä yksi musta, toinen valkoinen. Samaa sarjaa saa muuten myös pöytävalaisimena.


Alla vielä Kodinonnen lämmintä keväistä tunnelmaa henkiviä esillepanoja. Tarjolla oli niin isompia huonekaluja kuin koriste-esineitäkin pienen piristyksen tarpeeseen.


Raumalta löytyy myös sympaattinen Ruokapuoti Lumo, jossa piipahdimme tällä kertaa vain tunnelmaa aistimassa. Monipuolisten ruokatuotteiden lisäksi Lumosta sai myös pieniä sisustustuotteita kuten keittiöpyyhkeitä. 


Saisiko olla luomuolut suoraan Fiatin takapaksista?


Rauman kaduilla ei ollut tungosta, rauhallinen tunnelma ja kauniit vanhat puutalot saivat ainakin oman mieleni jotenkin lepäämään. Täällä pystyy hyvin välttämään shoppailustressin. Tosin minä kiinnitin huomiota (ehkä vähän epäolennaisesti) siihen, miten vaikeaa Vanhassa Raumassa olisikaan ollut liikkua lastenrattaiden kanssa, kun luonnollisesti joka myymälään johti jyrkät portaat ja niiden päässä oli raskas ovi. Vaunukansaa ei juuri liikkeellä näkynytkään.


Tässä vielä itse bloggaaja aneemisesti mustissaan. Taitaa olla paikallaan hieman tsempata sen uuden vuoden vaatelupauksen kanssa, kröhöm... Kuvassa näkyvä ostoskassi muuten ei sisällä edes mitään kivaa hemmottelua itselleni vaan vaatteen kellekäs muullekaan kuin pikku-T:lle. Tähän on näköjään tultu. :D Olin itse asiassa pisimmän ajan erossa pojasta tähän asti (reilusti yli vuorokauden), ansaittu ja kiva vapaapäivä, jonka jälkeen oli mukavaa palata taas poikien luo kotiin.


 Onko Rauma teille tuttu kaupunki? 
Jos ei, niin suosittelen visiittiä mitä lämpimimmin.

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Me käytiin kesällä Raumalla ja Vanha Rauma on kyllä tosi mukava. En ollut siellä oikein kunnolla ennen käynytkään. Sisustusliikkeet näytti tutuilta ja samoin tuo ostoskassi :D.

    Lastenrattaille nuo sisäänkäynnit on kyllä monissa hankalia, mutta paljon kesäloma-aikaan tietysti oli vaunukansaakin kiertelemässä. Me nostettiin joihinkin liikkeisiin rattaat sisään (kevyillä matkarattailla onnistui ihan hyvin) ja jätettiin suosiolla ulos kun vaikutti liian hankalalta. Kantoreppu tai liina on kätevä vaihtoehto, jos ei-kävelevän lapsen kanssa meinaa tuonne mennä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kantorepun kanssahan tuolla toki pärjäisi ihan hyvin. Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta!

      Poista
  2. Olet tehnyt hienon kuvatarinan Raumasta, rakkaasta naapurikaupungista! Viimeksi, kun itse kävin, ajattelin, että raumalaiset asuvat kauniisti sisustetuissa kodeissa, pukeutuvat ihastuttavasti ja kahvittelevat kivoissa kahviloissa.Siltä näytti!
    Seuraavan kerran Porissa saat kantaa kameraa mukana, niin saat Blogilukijasi innostumaan vaikkapa Mokasta, Ratsulasta, Kauppahallista, Casasta ja lapsiperheiden suosikista Pelle Hermannin puistosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mulla on ollut mielessäkin, että joskus täytyisi kiertää Porissa kameran kanssa!

      Poista
  3. Ihan loistojuttu: alkoi melkein hävettämään kun aloin miettiä koskakohan viimeksi olen ollut Raumalla...enkä usko että shoppailemassa ainakaan ikinä, vaikka kiertelemässä toki vanhaa Raumaa ihastelemassa. Saisikohan jo ensi kesänä korjattua tämän huutavan vääryyden :) ja ai vitsi, olisi muuten hauska lukea sun juttusi Porista: voisi vertailla onko meillä samat lempparipaikat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä musta tuntuu, että ensi kesänä sun on tilanne korjattava! Ja kyllä sellainen Pori-juttu varmaan on jossain vaiheessa tulossa, siellä vaan on aina niin kiireinen aikataulu kaikkine kyläilyineen, etten ole vielä ehtinyt.

      Poista
  4. Vanhassa Raumassa on tullut piipahdettua parina viime kesänä ja ihania sisustuspuoteja on kyllä siellä! Olemme myös tykästyneet kahvila Luwilaan sekä kummankin kesävierailun aikana huimia alennysmyyntejä tarjonneeseen merkkivaateliike Westlookiin.

    Kiva päivä ollut teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvila Luwila on mulle ihan uusi juttu, pitääkin siellä käydä seuraavaksi. Me ollaan suosittu aika usein Salia, se on myös ihana paikka, mutta voisi olla aika kokeilla jotain uutta. Westlookissa (kuten muissakin putiikeissa) oli kyllä nytkin tosi hyvät aleprosentit!

      Poista
  5. Klikkailin blogiisi ihan sattumalta ja täältähän löytyi tuttuja kasvoja. Pikkusisko (siskosi kaima Lautapojantieltä) ei ollut vinkannut tästä mitään. Kivalta näyttää, jään seurailemaan. Mukavaa alkanutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kun klikkailit, tervetuloa. Mukavaa kevättä sulle (eikös sitä saa jo toivottaa...)! :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!