lauantai 29. joulukuuta 2012

Jääkarhunen


Lämmin, mukava ja toimiva talvipukeutuminen on oma taiteenlajinsa, vauvoillakin. Meidän pojalla on usein aika lämmin ja hän hikoilee helposti, joten oikeanlainen (lue: tarpeeksi kevyt, mutta silti lämmin) pukeutuminen pakkassäähän aiheuttaa välillä päänvaivaa tälle äidille. Meillä kävi tuuri, sillä äitiyspakkauksen toppahaalari on juuri sopivan kokoinen ja veikkaan, että se tulee mahtumaan pojalle koko talven ajan. Myöskin äitiyspakkauksen mukana tullut ihana villahaalari on sopiva ja se on ollut niinikään kovassa käytössä. 

Olen itse hankkinut pojulle ainoastaan asusteita; kypärämyssyn Prismasta, tupsupipon H&M:ltä sekä Reiman fleece-kaulurin, kaikki hyviä ja toimivia. En ainakaan toistaiseksi ole kokenut, että tarvitsisimme enempää talviulkoiluun sopivia vaatteita, näillä kyllä pärjätään. Vauvoillehan on nykyään tarjolla kaikenlaisia upeita teknisiä ulkoiluvaatteita, mutta T on vielä niin pieni, että hän ulkoilee rattaissa istuskellen, joten jätetään hienot ominaisuudet ensi talveen.


Pari viikkoa sitten hankin rattaisiin Eisbärchen-merkkisen lämpöpussin (Babystylesta hintaan 39 euroa) ja se onkin osoittautunut tosi käytännölliseksi. Leudolla kelillä sisään riittää pelkkä villahaalari, pikkupakkasilla toppahaalari ja oikein kunnon paukkupakkasilla/viimalla sitten molemmat - ja varmasti pysyy lapsi lämpöisenä, pussin kun saa vielä kiristettyä pään ympärille. Sisätiloissa pussin saa avattua kätevästi keskeltä. Harmaa värikin on aika kaunis mielestäni.

Nämä välipäivät ovat kuluneet tosi vauhdilla! Sen jälkeen kun tulimme kotiin, meillä on vuorostaan käynyt kavereita kyläilemässä ja nyt pitäisi alkaa valmistautua miehen siskon vierailuun. Ehkä pölyrättiäkin voisi heiluttaa hiukan... Mulla on muuten työn alla koostepostaus tästä vuodesta, tavoitteena on saada se valmiiksi ja julkaistua ennen kuin vuosi vaihtuu.

Kivaa viikonvaihteen jatkoa!

4 kommenttia:

  1. Hurjan suloinen jäänallukka tuo teidän T:) ! Kävin itse eilen Partiokaupassa metsästämässä itselleni Icebugin ulkoilukenkiä (ne nastat!) ja näin jonkun tuollaisen lämpöpussin- hintaa sillä oli muistaakseni 399e !?! Whaaat? Se oli joku näitä tunnettuja "untsikkamerkkejä", mutta en nyt muista mikä. Sitä vaan että kiva että löytyy kohtuuhinnalla tosi kivan näköinen ja toimiva malli :) Ja hienoa että nuo äitiyspakkauksen jutut on teillä osunut niin hyvin kohdilleen: karmean hintaisia lastenkin ulkoiluvaatteet (muutamaa hankintaa sivusta seuranneena) kun ajattelee miten hirveän vähän aikaa ne aina sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho no jopas on ollut pussilla hintaa! Mutta varmaan se on tarkoitettu hieman erilaiseen käyttöön kuin tämä meidän. Tämä Eisbärchen ei ole untuvatäytteinen, mutta silti tosi lämmin ja ostin sen monen tutun suosittelemana. Edullinen hinta oli tietysti myös plussaa. :) Tosiaan lastenvaatteissa(kin) on valtava hintahaarukka ja ulkohaalareista saa maksaa huikeita summia. Näin pienellä vauvalla en kyllä maksaisi merkkihaalarista satasta, mutta varmaan ensi talvena kun T jo ehkä rymyää pulkkamäessä yms. täytyy miettiä, mikä olisi hinta-laatusuhteeltaan hyvä merkki.

      Poista
  2. Vink vink tulevia talvia silmällä pitäen ;). Loppukesän/alkusyksyn aikana on aleissa tosi isoilla prosentilla monien lasten ulkovaatevalmistajien vaatetta niin nettikaupoissa kuin tavallisissakin, kun edellisen talven mallistot halutaan myydä loppuun ennen uusien tuloa kauppoihin. Siinä vaiheessa pystyy jo aika hyvin arvioida tarvittavan koonkin tulevalle talvelle. Eli vaikka voi tuntua kaukaiselta ostaa talvihaalaria elokuulla, niin siinä voi säästää pitkän pennin. Itse esim. ostin viime elokuussa alesta meidän tytölle ns. merkkitoppahaalarin 40€:lla, kun sen alkuperäinen hinta oli lähes satasen ja sellaisen "windfleece"haalarin 35 eurolla (alunperin n. 70€). Ihan kivasti löytyi valikoimaakin noista aleista ainakin noissa noin yksivuotiaan kokoisissa :).

    Meinaan ehdottomasti kytätä ensi kesänäkin seuraavan talven pukineita aleista, kun tosiaan noi haalarien yms. hinnat on aika kauheita ottaen huomioon, että varsinkin pikkutaaperolla todennäköisesti mahtuvat tasan sen yhden talven. Pikkuisille voi löytää myös käytettynä tosi uudenveroisia haalareita, jos esim. kaveripiirissä on joku kenellä on isompi lapsi. Kun eivät tosiaan sen ikäisenä usein vielä niin remua kuin sitten isompana, niin haalarit ei joudu niin koville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS vinkistä! Hyvä tietää. Mä just katoin Polarn o Pyretillä toppahaalareita kun oli -50 %, mutta hillitsin itseni, koska on aika vaikeaa arpoa oikeaa kokoa vuoden päähän.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!