maanantai 30. huhtikuuta 2012

Jämäpalojen uusi elämä

Pienen sisustusmuutosprojektini jälkeen levittelin lattialle jämäpalat kankaista. Päätin tehdä tyynynpäällisen olohuoneeseen, pöytäliinan terassille ja pikku pussukan. Viereen piti ottaa malliksi pari valmista tyynynpäällistä - kuinkas se taas ommeltiinkaan, ja miten ihmeessä kiinnitetään vetoketju...


Leikkasin IKEAn Ingamaj-paneeliverhon jämäpalaa hieman pienemmäksi ja huolittelin reunat ompelukoneella. Terassille sopiva pieni pöytäliina oli siis helposti valmis! Kuvassa myös Pentikin maljakko ja Indiskan tuikkulyhdyt. Kauniit gerberat sain tuliaiseksi lauantaina.


Tyynynpäällinen valmistui Marimekon Metropoli-kankaasta ja vetoketjukin löysi kuin ihmeen kaupalla paikalleen. (En siis ole ihan tässä viime vuosina kauheasti ommellut muuta kuin housujen lyhennyksiä.) Esitelmöin ompeluprojektin alussa miehelle, miten hölmöä olisi maksaa valmiista tyynynpäällisestä 34 euroa kun itse tekemällä saa alle puoleen hintaan. Noh, ehkä jossain vaiheessa aloin ymmärtää myös siihen valmiiseen vaihtoehtoon turvautuva ihmisiä... Onneksi lopputulos palkitsi ja hauskaa oli!


Viimeisestä kankaan jämäpalasta syntyi pikkuinen pussukka, joka pääsi keittiöön sipulipussiksi. Kovin montaa isoa sipulia ei sisälle toki mahdu, mutta hei, ainakin valkosipuleita tässä voi hyvin säilyttää!


Meneekö aivan överiksi, jos samaa kuosia on vielä yhden jutun muodossa? Nimittäin puinen Metropoli-leikkuulauta näyttää tosi symppikseltä, eikös? Täytyy miettiä, jos tuollainen jossakin tulee vastaan.

Hei, tänään on vappuaatto! Hassua. Olen ollut monta vuotta työssä, jossa jokainen juhlapyhä tarkoittaa pitkää päivää ja kovaa rutistusta. Siinä on monesti jäänyt oma tunnelmaan virittäytyminen vähän taka-alalle. Nyt istun kotosalla ja suunnilleen ainut hoidettava ja mietinnän alla oleva asia on, mitäs herkkuja ostaisi illaksi ja minkä väriset ilmapallot puhaltaisi ikkunaan roikkumaan. Tavallaan fiilis on tyhjä, mutta pääosin aika loistava! Toki meidän vappumme tulee olemaan hyvin rauhallinen, jos vertaa aikanaan vietettyihin monen päivän opiskelijarientoihin, mutta jotain kivaa sitä voisi yrittää keksiä... Toivottelen teille kaikille mukavaa työn juhlaa ja palataan toukokuussa!

7 kommenttia:

  1. En ymmärrä, miten on pääsyt käymään semmoinen kummallinen juttu, etten ole tätä blogia ennen löytänyt. Asia on nyt siis korjattu ja uusi lukija ilmoittautuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, johtuisikohan siitä, että blogini on niin tuore tapaus. Kiva kun löysit ja tervetuloa mukaan!

      Poista
  2. Olen miettinyt tuota Ikean verhoa ja kysyisin, onko sen ompelu kovin hankalaa? Kangas näyttää aika jäykältä ja pohdin, osaanko käsitellä sitä. :) Olisi vaan kiva saada verhot kolmen vuoden asumisen jälkeen, ja nuo näyttävät juuri sopivilta. Niissä on paljon samaa kuin haaveilemissani Woodnotesin verhoissa, mutta hinta on aivan eri luokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Johanna! Ompelu ei ollut ollenkaan vaikeaa. Yllätyin melkein, miten hyvin tuollaista jäykkää materiaalia sai ommeltua tavallisella koneella. On kuitenkin sen verran taipuisaa ja ruutukuosin ansiosta helppo ommella suoraan. En ollutkaan ajatellut, mutta totta, näissä on jotain samaa kuin Woodnotesissa.

      Poista
    2. Johanna: vielä pakko tarkentaa sen verran, että ostin myös Anno Strä -nimisen paneeliverhon Ikeasta (=hyvin Woodnotes-henkinen) ja sen ompelu olisi varmasti ollut tosi paljon vaikeampaa. En siis edes kokeillut, mutta materiaali vaikutti siltä, siitä puuttui sellainen taipuisuus. Sen sijaan tuo seinällemme päätynyt oli helppo ommella, nimeltään Ingamaj.

      Poista
    3. Kiva kun vastasit! Kävin sitten hakemassa pari tuollaista mustaa Ingamajta ja kangas vaikuttaa sellaiselta, että minäkin saan sen ommeltua. Jee, vihdoinkin verhot!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!